Kulturë

Kosova me katër rrëfime lufte në Bienalen e Venecias

Kosova me katër rrëfime lufte në Bienalen e Venecias
 

Katër rrëfime për luftën në tri videoinstalacione do të shpalosen në Pavijonin e Kosovës në Venecia. Në prag të 20-vjetorit të çlirimit të vendit, në Bienalen Ndërkombëtare të Artit në Venecia të Italisë, shteti më i ri i Evropës do të shpalosë rrëfime me pasojat humane të asaj që është përjetuar më 1998-1999, shkruan sot Koha Ditore.

E titulluar “Family Album”, tema e artistit Alban Muja, që përfaqëson vendin në edicionin e 58-të të kësaj ngjarjeje, zë fill në rrëfimet personale, tek shtrihet te ato të individëve të tjerë për të rrumbullakuar në një projekt artistik mozaikun e luftës në Kosovë. Ka zgjedhur imazhet e tri personazheve që ishin publikuar në mediat ndërkombëtare dhe ka zgjedhur të shpalosë përvojat e tyre të para 20 vjetëve e rrugëtimin e derisotshëm.