Kulturë

Rikthimi në Çernobil

Rikthimi në Çernobil

“Këto ndërtesa janë epitafe të ëndrrave dhe jetëve që dikur kanë frymuar këtu. Qyteti është një varr masiv i ëndrrave, nëse jo i njerëzve”. 

Nga kati më i lartë i një blloku ndërtesash sovjetike, Serhii Plokhy e shikon Pripyatin. “Në njërën anë duket sikur një qytet krejtësisht normal; në anën tjetër i shihni dritaret pa xhama, rrugët pa njerëz dhe sheshet që u pushtuan prej pyjeve”.