Kulturë

Qeveria në kundërshtim me ligjin ndan 180 mijë euro për filmin “Lojë jete”

Qeveria në kundërshtim me ligjin ndan 180 mijë euro për filmin “Lojë jete”

Prishtinë, 13 shkurt – Qeveria e Kosovës i ka dhënë vetes të drejtë që të vlerësojë nëse duhet financuar një projekt kinematografik apo jo. Të martën, kabineti qeveritar ka marrë vendim për ndarjen e 180 mijë eurove për financimin e realizimit të filmit “Lojë jete”, me skenar e regji të Luan Kryeziut. Mjetet do t’i marrë nga fondi rezervë. Projekti prezantohet si bashkëprodhim midis Kosovës e ShBA-së dhe për temë ka çështjen e grave të dhunuara.

Në mbledhje është prezantuar si propozimvendim i Ministrisë së Kulturës. Por në anën tjetër, ministri i Kulturës, Kujtim Gashi, i cili gjendet në Berlin, i ka thënë gazetës se MKRS-ja nuk e ka bërë këtë kërkesë. Por në cilindo version, vendimi i Qeverisë është në kundërshtim me Ligjin për kinematografi, sipas të cilit është Qendra Kinematografike e Kosovës ajo që i vlerëson projektet dhe vendos për subvencionimin e filmave me mjetet që ndahen nga shteti për këtë fushë. Më herët, për vendime të tilla gjykata ka shqiptuar dënime.