Demaçi më ‘92 kishte marrë shtetësinë shqiptare, bëhet publik dokumenti

Demaçi më ‘92 kishte marrë shtetësinë shqiptare, bëhet publik dokumenti

30 January 2019 15:24

Tiranë, 30 janar - I Ngarkuari me Punë në Ambasadën e Kosovës në Tiranë, Sylë Ukshini, priti sot në takim regjisorin e njohur shqiptar Kujtim Çashku, rektor i Akademisë së Filmit dhe Multimedias “Marubi”, i cili i dorëzoi dokumentin me anë të të cilit Adem Demaçit i ishte dhënë shtetësia shqiptare.

“Gjatë takimit, regjisori më kishte përgatitur edhe një surprizë, më dorëzoi edhe një dokument, dekretin Nr. 361 të Presidencës së Shqipërisë, i datës 23 nëntor 1992, i cili konfirmon se Adem Demaçit, më datë 23 nëntor 1992, i ishte dhënë shtetësia shqiptare. Dokumenti është firmosur nga shefi i Kabinetit, Edmond Seferi”, thekson Ukshini.

Në takim, ku ishin të pranishëm edhe diplomatët e Ambasadës, Bashkim Shillova dhe Arben Loshi, regjisori Çashku i njohu edhe mbi gjithë punën që është bërë në këtë vit që nga viti 2004, kur ky institucion shënon themelimin e tij.

Akademia e Filmit dhe Multimedias “Marubi” prej 15 vjetësh vazhdon të jetë ndër shkollat, e cila për gjithë procesin mësimor që zhvillon, është e njohur jo vetëm brenda vendit, por dhe jashtë kufijve shqiptarë.

Ai ka realizuar shumë vepra filmike dhe dokumentarë për Kosovën. Me regjisorin Çashku u pajtuam të shfaqim edhe një dokumentar për Kosovën në 20 -vjetorin e intervenimit ushtarak në NATO-s në mars 1999.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme