Kulturë

Institucionet kulturore në Gjermani në betejë kundër censurës nga Izraeli

Institucionet kulturore në Gjermani në betejë kundër censurës nga Izraeli

Artistët izraelitë i kanë bërë thirrje autoriteteve gjermane që të refuzojnë kërkesën e Jerusalemit që të ndërpresë fondet për institucionet kritike ndaj Izraelit, përfshirë Muzeun e Hebrenjve në Berlin dhe festivalin e njohur të filmit në qytet, shkruan sot Koha Ditore.

Sipas mediave gjermane, vetë kryeministri Benjamin Netanyahu ia ka dorëzuar kërkesën kancelares Angela Merkel, gjatë vizitës që ajo pati në muajin tetor.