Kulturë

Muzikantja e udhëtimit kozmik me tinguj

Liria, imagjinata dhe eksplorimi si kombinim perfekt për shprehje të kreativitetit përthekojnë karakterin e Erëmira Çitakut.

Flautistja e njohur kosovare, e cila një pjesë të madhe të jetës së saj ia ka kushtuar studimit të muzikës klasike, veten e gjen më shumë në eksperimentim e improvizim, dy elemente që nuk përkojnë me klasiken.

Botën e saj të thellë artistike e shpreh nëpërmjet hulumtimit të tingujve bashkëkohorë, për një udhëtim “trans-galaktik”.

Të paktën këtë efekt e ka projekti i saj i fundit “Trekandshi”, i cili vjen si përmbledhje e tre projekteve muzikore të zhvilluara nga vetë ajo, në bashkëpunim me muzikantë të tjerë... (Më gjerësisht lexoni në Koha Ditore)