Kronikë

Shpallet aktgjykim dënues ndaj dy personave që grabitën një shtëpi në Pejë

 

Gjykata Themelore në Pejë- Departamenti për Krime të Rënda ka shpallë aktgjykim dënues ndaj të pandehurve Xh.B dhe E.I për veprën penale “grabitje”.

“Më datë 23.07.2018, rreth orës 11.30, pas marrëveshjes paraprake mes tyre, me qëllim që vetit t’i sjellin dobi pasurore të kundërligjshme, pasi që sigurohen se meshkujt kanë dalën nga shtëpia, ndalojnë me veturën që i pandehuri Xh e kishte marrë në huazim, i njëjti del nga automjeti dhe i bie ziles së derës së shtëpisë së të dëmtuarit A.Sh dhe në momentin kur e dëmtuara e hapë derën, i pandehuri ia drejton armën të cilën e mbante në dorë, e shtyn derën me forcë, futet brenda, pas tij hynë edhe i pandehuri E.Z me sopat në dorë dhe pasi i pandehuri Xh të njëjtës i drejtohet me fjalët ‘Qiti paratë’ e kapë të dëmtuarën për flokë dhe me armë drejtuar pas shpine, e detyron të ngjitet në katin e dytë dhe nga sirtari merr paratë në shumë prej 50.000.00 euro, gjersa i pandehuri i dytë E.Z, me sopat në dorë qëndron në katin e parë tek e dëmtuara E, se cilës i kërcënon se do të ua hekë kokën asaj dhe fëmiut të saj nëntë muajsh po qe se lëvizë, nga e cila merr një orë dore dhe dy telefona celular në vlerë prej 1.800.00 euro dhe së bashku largohen nga vendi i ngjarje”, thuhet në njoftim.