Kronikë

IKSHP e shqetësuar me numrin e madh të vdekjeve nga aksidentet, për gjashtë muaj mbi 40 viktima

IKSHP e shqetësuar me numrin e madh të vdekjeve nga aksidentet, për gjashtë muaj mbi 40 viktima
Foto nga aksidenti me fatalitet në Rahovec

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës (IKSHP) ka shprehur shqetësimin lidhur me numrin e lartë të aksidenteve që po ndodhin në Kosovë.

Mbi 40 persona kanë gjetur vdekjen në rrugët e Kosovës për vetëm gjashtë muaj të vitit 2019 dhe kjo është shqetësuese, sipas IKSHP-së. Ata gjithashtu janë shprehur se shkaku më i shpeshtë i aksidenteve është faktori njeri, duke dhënë kështu disa rekomandime për kujdesin në komunikacion.