Kronikë

Zvicra dënon kosovarin që u siguronte klientëve kredi me dokumente false

Zvicra dënon kosovarin që u siguronte klientëve kredi me dokumente false

Gjykata Penale e Lucernit ka dënuar dy burra për mashtrim “profesional” dhe për falsifikim dokumentesh, me një dënim me kusht dhe me gjobë. Ata janë gjetur fajtorë për faktin se me dokumente të falsifikuara kanë siguruar kredi në një shumë prej 300 mijë frangash për persona të tretë. Vetë ata, kanë nxjerrë një përfitim të vogël nga ky veprim, shkruan sda.ch.

Gjykata ka dënuar zviceranin 40 vjeçar me 24 muaj burg me kusht, me një periudhë prove prej dy vitesh. Veç kësaj, i ka shqiptuar si masë sigurie edhe një gjobë prej 4000 frangash, transmeton albinfo.ch. Personi në fjalë punonte në një bankë dhe falsifikonte faturat e pagave për të papunët ose për personat me të ardhura të ulëta, në mënyrë që ata të mund të marrin kredi nga instituti i tij financiar (banka).