1 perditesime
Kronikë

Konfiskohet eksplozivi i gjetur në Gazimestan

Foto: Ilustrim
19:41

Konfiskohet eksplozivi i gjetur në Gazimestan

Sejdi Zeqiri, komandant i Stacionit Policor në Obiliq, ka konfirmuar se është konfiskuar eksplozivi i gjetur në Gazimestan, në rrugën magjistrale Prishtinë – Mitrovicë.

Ai ka thënë se aktualisht nuk ka të dyshuar, ndërsa ka shtuar se pas hetimeve preliminare do të dihet qëllimi i këtij eksplozivi.

“Rreth orës 18:00, në rrugën magjistrale Prishtinë – Mitrovicë në udhëkryqin e Gazimestanit, njësitë patrulluese duke ushtruar veprimtarinë e tyre policore kanë hasur në një veturë të ndalur. Në kontakt me ta kanë informuar se në afërsi të rrugës magjistrale që shpien në drejtim të Gazimestanit, është gjetur një kanistër, në të cilin gjendet një sasi e konsiderueshme e eksplozivit që dyshohet të jetë e dedikuar për ndonjë eksploziv apo qëllim të caktuar. Fatmirësisht janë njoftuar të gjitha njësitë relevante që kanë bërë ekzaminimin e mjetit shpërthyes. Është konfiskuar mjeti shpërthyes. Nuk ka të dyshuar lidhur me rastin. Nuk ka për qëllim apo si atak objektin e Gazimestanit. Hetimet preliminare do të tregojnë qëllimin dhe dedikimin e eksplozivit”, ka thënë ai, raporton KTV.

18:03

Policia gjen 15 kilogramë eksploziv në Gazimestan

Policia e Kosovës ka gjetur rreth 15 kilogramë eksploziv në Gazimestan.

Mësohet se eksplozivi është gjetur në rrugën magjistrale Prishtinë – Mitrovicë.

Lidhur me rastin, KTV ka kontaktuar me Flora Ahmetin, zëdhënëse e Policisë për rajonin e Prishtinës. Ajo ka thënë se njësitet policore janë në vendin e ngjarjes, teksa ka shtuar se informatën për mjet të dyshimtë e kanë marrë rreth orës 14:00.

“Rreth orës 14:00, kemi pranuar informatën për një mjet të dyshimtë në rrugën magjistrale Prishtinë – Mitrovicë, përkatësisht në afërsi të fshatit Mazgit. Të gjitha njësitet policore të nevojshme për të menaxhuar me një situatë të tillë kanë dalë në vendin e ngjarjes dhe aktualisht janë duke ndërmarrë veprimet e nevojshme operative dhe ato të ekzaminimit. Aktualisht policia ka bllokuar segmentin rrugor në fjalë përderisa të kryhen veprimet e nevojshme policore, ndërkaq po asiston pjesëmarrësit në trafik për rrugët alternative. Ndërkohë që po kryhen veprimet e sipërcekura policia ka filluar një hetim preliminar lidhur me rrethanat që karakterizojnë rastin”, ka thënë ajo.