Hysni Peqani mbetet në paraburgim Foto: Ilustrim/Koha

Hysni Peqani mbetet në paraburgim

26 November 2018 14:42

Gjykata e Apelit e Kosovës, i ka refuzuar si të pa bazuara ankesat e avokatëve mbrojtës kundër caktimit të masës së paraburgimit prej një muaji, ndaj të pandehurit Hysni Peqani, i njohur në publik si ‘Burdushi’.

Në këtë mënyrë Gjykata e Apelit, e ka lënë në fuqi aktvendimin e Gjykatës Themelore në Prizren të datës 17.11.2018.

“H.P. dyshohet nga ana e prokurorisë, për shkak të tri veprave panele nga Kodi Penal i Republikës së Kosovës. “Ushtrim i kundërligjshëm i veprimtarisë mjekësore ose farmaceutike” sipas nenit 262; “Shmangie nga tatimi” sipas nenit 313 ; “Mashtrim” nga neni 335 dhe “Mbajtje në pronësi, kontroll ose posedim të pa autorizuar të armeve” nga neni 374”, thuhet në njoftimin e Gjykatës.

Lexo edhe: Paraburgim prej 30 ditësh për Burdushin

Gjykata e Apelit, gjen se gjykata e shkallës se parë, ka dhënë arsye të mjaftueshme, mbi bazën ligjore për të cilën ka caktuar masën e paraburgimit ndaj tij, konform dipspozitave te nenit 187 të Kodit të Procedurës Penale të Republikës se Kosovës.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme