Kronikë e zezë

Një muaj paraburgim të dyshuarit që gjuajti me kallashnikov kur po e ndiqte Policia

Foto: KOHA/Ilustrim
 

Gjykata Themelore në Prizren, i ka caktuar masën e paraburgimit në kohëzgjatje prej 30 ditësh, të pandehurit V.Ll., për shkak të dyshimit të bazuar se ka kryer veprat penale, mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim të paautorizuar të armëve.

Gjykata me rastin e caktimit të masës së paraburgimit ndaj të pandehurit ka vlerësuar se ekzistojnë arsyet ligjore për caktimin e masës së paraburgimit, dhe nga provat e mbledhura deri në këtë fazë, rrjedh dyshimi i bazuar: se me datë 29 dhjetor të vitit 2021, në fshatin Planejë, Komuna e Prizrenit, i pandehuri V.Ll., pa lejen e organit kompetentë ka mbajtur në pronësi dhe posedim armën – pushkë automatike të llojit AK-47 dhe pushkën e gjuetisë të tipit të panjohur, të kalibrit 12 mm.