Kronikë e zezë

Dënim me burgim dy kosovarëve në Hungari, tentuan të plaçkitnin një furrë të shqiptarit

 

Një Gjykatë në Budapest ka shqiptuar një dënim prej tetë vjet burgim ndaj një shtetasi gjerman e një shtetasi kosovar, dhe nëntë vjet e gjysmë burgim ndaj një kosovari tjetër, për një sulm të dhunshëm dhe të armatosur ndaj një furre me pronar shqiptar, raporton “Hungary Today”.

Shtetasi gjerman, i dyshuari kryesor, kishte sulmuar pronari e një furre në Pomaz, në afërsi të Budapestit, herën e parë më shkurt të vitit 2018, por kishte ikur nga skena, siç është bërë e ditur nga gjykata.