Kronikë e zezë

Vrasja e Agonis Tetajt – gjykimi mbetet i bllokuar

 

Për shkak të një vendimi të Odës së Avokatëve të Kosovës, gjykimi për vrasje të rëndë i të akuzuarit Shaban Gogaj ka mbetur i bllokuar. Oda nuk po e lejon caktimin e një avokati tjetër, pasi që Gjykata në Pejë e përjashtoi nga rasti avokatin Besnik Berisha

Refuzimi i Odës së Avokatëve ndaj Gjykatës së Pejës, për të caktuar avokat për Shaban Gogajn, i akuzuar për vrasje të rëndë, do të shkojë në Ministrinë e Drejtësisë e në Këshillin Gjyqësor të Kosovës.

Gjyqtarja Violeta Husaj-Rogova, në seancën e mbajtur këtë të enjte, ka bërë të ditur se do t’u drejtohet këtyre institucioneve shkaku i refuzimeve, të vazhdueshme të Odës së Avokatëve të Kosovës dhe të akuzuarit për angazhimin e një avokati tjetër.