Kronikë e zezë

Dënohen me burgim të akuzuarit për gjuajtje me armë gjatë 2019-s

Foto lustrim
 

Tre të akuzuarit Sh. Xh., Sh. Xh. dhe L. Q. të akuzuar për shkaktim të rrezikut të përgjithshëm për jetën e njerëzve, janë dënuar këtë të martë nga Gjykata Themelore e Gjilanit, me nga 2 vite e 3 muaj burgim secili prej tyre.

Sipas aktakuzës ‘ata me datë 18.11.2019, rreth orës 19:00 minuta, në lagjen “Dardani”, rruga “Muharrem Ibrahimi” afër klubit të fitnesit “Parajsa”, kanë shkaktuar rrezik të përgjithshëm për jetën e njerëzve. Të akuzuarit pasi që kishin biseduar përmes telefonit me të akuzuarin L. Q., ky i fundit me të arritur në vendin e ngjarjes, ndal veturën dhe shtënë katër herë me armë-revole të markës “TT”, në drejtim të akuzuarve Sh. Xh., Sh. Xh. dhe në momentin kur i njëjti po kthehej për në veturën e tij, të akuzuarit Sh. Xh. dhe Sh. Xh. duke shkaktuar rrezik të përgjithshëm për jetën e njerëzve dhe të akuzuarit L. Q., kanë shtënë 3 – 4 herë me revole, të llojit “Zorak” dhe të markës “TT”. Në vendin e ngjarjes nuk ka pasur lëndime në njerëz” thuhet në aktakuzë.