Kronikë e zezë

Brenda 4 muajve në Kosovë afër 500 raste të dhunës në familje

Foto lustrim
 

Vetëm brenda 4 muajve në Kosovë Zyra për Mbrojtje dhe Ndihmë të Viktimave ka pranuar afër 500 raste të dhunës në familje.

Sipas një raporti të Kryeprokurorit të Shtetit për punën e Prokurorisë së Shtetit thuhet se nga 1 janari 2021 deri më 30 prill të këtij viti nga 596 rasteve të reja, 496 janë raste të dhunës në familje, 11 raste të dhunimit, 4 raste të keqpërdorimit seksual nën moshën 16 vjecare, etj