Kronikë e zezë

Në hartën e Shqipërisë 22 grupe kriminale dhe 950 persona të hetuar, dosja OFL në Itali

 

Çdo ditë me përjashtim të fundjavës, Policia sjell njoftime se kujt i është dërguar formulari për deklarimin e pasurisë brenda afatit prej 48 orësh dhe se për çfarë janë akuzuar, apo dënuar. Dhe kjo ka filluar nga muaji shkurt e deri tani, por sipas titullarëve të Ministrisë së Brendshme verifikimet kanë nisur shumë kohë më parë.

Zëvendësministri Julian Hodaj, teksa raportoi të shtunën në mbledhjen e Komisioneve të Punëve të Jashtme dhe Politikave të BE-së, në Dhomën e Deputetëve të Italisë e cilësoi strukturën e specializuar OFL të Policisë së Shtetit, si një sukses të padiskutueshëm, edhe pse një pjesë jo e vogël e kërkesave të saj për sekuestro janë rrëzuar nga prokuroria SPAK, si tejkalim të kompetencave.