Kosovë

“Për të shmangur politizimin”, s’mbahet një minutë heshtje për Bunjakun

 

Kuvendi Komunal i Graçanicës, në mbledhjen e parë të mbajtur pas situatës së fundit në veri e kishte shqyrtuar mundësinë për të mbajtur një minutë heshtje për policin e vrarë të Kosovës, në Banjskë. Por me arsyetimin se kjo mund të politizohet, është hequr dorë nga ky veprim

Mbledhja e parë e Kuvendit Komunal të Graçanicës, pas situatës së fundit në veri, u mbajt të enjten me konsensusin që të mos mbahet një minutë heshtje për rreshterin e Policisë së Kosovës, Afrim Bunjaku, të vrarë në Banjskë. KOHA është informuar se ndonëse ishte diskutuar nga kryesia e Kuvendit, veprimi për nderimin e policit u tejkalua me synimin që të shmanget politizimi i situatës.

Për këtë qëllim, zëvendëskryesuesi i Kuvendit Komunal, Granit Gashi, ka thënë se nuk u lejua as pjesëmarrja e ekipit të KOHËS në punimet e mbledhjes të Kuvendit Komunal, ani se në çdo komunë ato janë të hapura për publikun dhe transmetohen edhe online.