Kosovë

Iu ndërruan tetë mësimdhënës, prindërit në Nasalë nuk i dërgojnë fëmijët në shkollë

 

Disa prindër në fshatin Nasalë të Gjilanit tash e tri javë nuk i kanë dërguar fëmijët e tyre filloristë në shkollë, në shenjë proteste ndaj ndërrimit të shpeshtë të mësimdhënësve. Sipas tyre, brenda pesë vjetëve nxënësve u janë ndërruar tetë mësimdhënës. Ata thonë se ndërrimi i shpeshtë i mësuesve ka shkaktuar ngarkesë emocionale te fëmijët e tyre

Ka tri javë që kjo klasë në shkollën “Agim Ramadani” në fshatin Nasalë të Gjilanit rri bosh, meqë prindërit e tre nxënësve sa numëron në total kjo klasë kanë vendosur të mos i dërgojnë në shkollë.

Vendimin ata e kanë arsyetuar me ndërrimin e tetë mësimdhënës brenda pesë vjetëve, për nxënësit e klasës së dytë dhe të pestë të cilët zhvillojnë mësimin në klasë të kombinuar. Sipas menaxhmentit të shkollës, mësimdhënësja e fundit është larguar pasi ka qenë vetëm zëvendësim i përkohshëm.