Kosovë

Komuna pa buxhet, ngec ndërtimi i stacionit të autobusëve në Ferizaj

 

“Për shkak të pamundësive buxhetore, projektin e stacionit të autobusëve është dashur ta ndajë në dy faza. Faza e parë është tenderuar dhe ka qenë në përfundim në vitin 2021, pastaj në vitin 2022 ka qenë e planifikuar faza e dytë, normalisht në fazën e dytë kemi pasur disa telashe me procesin e tenderimit të cilat janë zgjidhur në fund të vitit 2022 dhe është nënshkruar edhe kontrata e fazës së dytë”, ka thënë Arbër Bytyqi, drejtor i Urbanizmit në Komunën e Ferizajt

Prej më shumë se tre vjetësh, Komuna e Ferizajt ka ngecur në finalizimin e projektit për ndërtimin e stacionit të ri të autobusëve në afërsi të qytetit, si pasojë e mungesës së buxhetit.

Për këtë projekt, Komuna ka planifikuar që t’i shpenzojë nga buxheti vetjak rreth 1.5 milion euro.