Kosovë

Inspektorati komunal largon të gjitha kioskat nga sheshi i Ferizajt

 

Inspektorati i Komunës së Ferizajt me mbështetjen e Policisë ndërmori aksion për largimin e të gjitha kioskave në sheshin e qytetit shkaku i skadimit të lejeve për operim. Pas kësaj, planifikohet vendosja e 30 kioskave të reja në një lokacion afër sheshit për të mos u penguar hapësira publike dhe as lëvizja e qytetarëve

Inspektorati i Komunës së Ferizajt e nisi të premten zbatimin e vendimit të vitit të shkuar të Kuvendit Komunal për largimin e dhjetëra kioskave në sheshin e qytetit.

Në vend të tyre parashihet të vendosen kioska të reja, porse në një lokacion më larg sheshit, me qëllim që të mos pengohet lëvizja e qytetarëve dhe të lirohen hapësirat publike. Përzgjedhjen e përfituesve të kioskave Komuna ka paralajmëruar se do ta bëjë me ankand publik, por kjo po kundërshtohet nga pronarët e deritanishëm të tyre.