Kosovë

Konsiderohet e pakuptimtë vonesa e zbatimit të rregullores për mbeturina në Podujevë

 

E pazbatuar mbetet Rregullorja për menaxhimin e mbeturinave në Komunën e Podujevës. Zbatimi i këtij dokumenti, i miratuar më 2019, do të duhej të niste në janarin e vitit 2020, porse nuk u jetësua as pasi Kuvendi Komunal e shtyu tri herë radhazi hyrjen e tij në fuqi. Përfaqësues të shoqërisë civile e kualifikuan moszbatimin e Rregullores si papërgjegjësi të Komunës. E zyrtarët komunalë nuk e komentuan rastin

Zvarritja e zbatimit të Rregullores për menaxhimin e mbeturinave në Podujevë po kritikohet nga shoqëria civile në këtë komunë.

Përfaqësues të saj pretendojnë se shkaku i moszbatimit të këtij dokumenti po gjenerohet një keqmenaxhim me mbeturina dhe si rezultat, mbeturinat po hidhen kudo nëpër qytet.