Kosovë

Banorë të disa fshatrave në Lipjan i kryejnë varrimet në parcela private afër shtëpive

varreza
 

Në disa fshatra të Komunës së Lipjanit banorët kanë ndarë parcela private për t’i kryer ceremonitë e varrimeve për të afërmit e tyre.

Banorët e fshatrave Banullë dhe Qallapek thonë se shkaku i kësaj po krijohen telashe edhe me ndotjen e shpeshtë të puseve me ujë të pijshëm, që vërshohen nga të reshurat. Ani se në fshatin Banullë Komuna vite më parë pati ndarë një parcelë publike për varreza, qytetarët ende po i kryejnë varrimet në parcela private rreth 20 metra larg shtëpive të banimit.