Kosovë

Zvarritet riasfaltimi i rrugës regjionale Shtime-Lipjan, në drejtim të Prishtinës

 

Që nga viti i kaluar po zvarritet projekti për riasfaltimin e rrugës regjionale Shtime-Lipjan, në drejtim të Prishtinës. Ky projekt ka qenë temë debati disa herë edhe në mbledhjet e Kuvendit Komunal në Lipjan, derisa kuvendarët kanë kërkuar llogaridhënie nga komuna dhe Ministria e Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës në mënyrë që të marrin masa për vazhdimin e punimeve.

Kritika ndaj nivelit qendror për mos vazhdim të punimeve ka pasur edhe nga kryetari i Komunës së Lipjanit, Imri Ahmeti, i cili ka njoftuar se Komuna nuk ka kompetencë ta rindërtojë këtë aks rrugor, megjithëse një gjë të tillë do ta bënte për ta lehtësuar qarkullimin e qytetarëve të saj.