Kosovë

Brenda dy muajsh, dy herë përmbytet një lagje e komuniteteve pakicë në Gjakovë

 

Haxhi Cufa, nga lagjja “Brekoc” në Gjakovë, tregon se ishte detyruar ta thyejë murin në dhomë për ta larguar sasinë e ujit, pas vërshimeve të shkaktuara si pasojë e reshjeve të mëdha të shiut.

“Qeto dy tre ditë shiu i madh që ra qetash e kam marrë familjen e kam larguar nga shtëpia. Para se me hi uji, nuk ka pasur një orë. I kam dërguar te djali i hallës e unë kam qëndrua në shtëpi. Qe ku ka hyrë uji aty. Janë mbushur me ujë. Tmerr është. Nuk na ka pritë asgjë me largu. Ashtu kështu nuk kemi pasur po qeto që i kemi pasur që na i kanë dhënë komuna nga 500 euro kemi ble diçka në shtëpi dhe edhe ato janë dëmtuar. Nuk e di çka me thanë. Tmerr është. Një shi me ra veç duhet me ikë”, tha Cufa.