Kosovë

Problemet me furnizim, KRU “Prishtina” njofton për turbullimin e ujit në kanalin e Ibër-Lepencit

Foto ilustrim
 

Kompania Rajonale e Ujësjellësit “Prishtina” (KRU “Prishtina”), ka njoftuar për gjendjen me turbullimin e ujit në kanalin e Ibër-Lepencit dhe zgjidhjet alternative për furnizim.

“Si pasojë e reshjeve të dendura të shiut ditët të fundit, janë rritur edhe rrjedhjet sipërfaqësore në zonat fushore dhe pastaj të njëjtat në disa raste kanë përfunduar te kanali i Ibër-Lepencit, kanal prej të cilit merret uji i pa përpunuar për t’u trajtuar pastaj për pije në Fabrikën e Përpunimit të Ujit në Shkabaj. Si shkak i kësaj, kemi rritje të turbullirës, nivel që bënë të pamundur trajtimin e ujit për pije konform standardeve dhe teknologjisë që posedojmë”, thuhet në njoftimin e KRU “Prishtina”.