Kosovë

Konkursi për drejtorët e shkollave në Prizren mbyllet këtë javë, opozita me dilema

 

Konkursi për zgjedhjen e drejtorëve të mbi 30 shkollave të Komunës së Prizrenit është shpallur muajin e kaluar, derisa afati për aplikim mbyllet gjatë kësaj jave. Por opozitarët prej fillimit kanë shprehur dilemat e tyre lidhur me veprimet e ndërmarra nga ekzekutivi aktual rreth kësaj çështjeje. Madje në seancën e Kuvendit, ku është votuar për komisionet përzgjedhëse për zgjedhjen e drejtorëve të shkollave, Karanfil Haxhillari nga radhët e Lëvizjes Vetëvendosje ka adresuar shqetësimin për përbërjen e tyre

Drejtoria e Arsimit në Prizren ka shpallur konkursin për përzgjedhjen e drejtorëve të mbi 30 shkollave të kësaj komune, me ç’rast afati për aplikim mbyllet gjatë kësaj jave. Drejtuesit e këtij dikasteri kanë bërë thirrje që të aplikojnë sa më shumë kandidatë, duke theksuar se procesi i përzgjedhjes do të jetë i rregullt dhe transparent.

opozitarët prej fillimit kanë shprehur dilemat e tyre lidhur me veprimet e ndërmarra nga ekzekutivi aktual rreth kësaj çështjeje. Madje në seancën e Kuvendit, ku është votuar për komisionet përzgjedhëse për zgjedhjen e drejtorëve të shkollave, Karanfil Haxhillari nga radhët e Lëvizjes Vetëvendosje ka adresuar shqetësimin për përbërjen e tyre.