Kosovë

Ish-presidenti kroat, Stjepan Mesiq, shpallet “Qytetar Nderi” i Prizrenit

 

Kuvendi i Komunës së Prizrenit ka vendosur që ish-presidentin e Kroacisë, Stjepan Mesiq, ta shpallë “Qytetar Nderi”. Në seancën e jashtëzakonshme, të mbajtur të enjten, të gjitha grupet e këshilltarëve kanë shprehur mirënjohje për angazhimin politik të Mesiqit për lirinë dhe pavarësinë e Kosovës.

Anëtarët e Kuvendit të Komunës së Prizrenit, të enjten, njëzëri kanë votuar që ish-presidenti i Kroacisë, Stjepan Mesiq, të shpallet “Qytetar Nderi” i Prizrenit. Në mbledhjen e jashtëzakonshme të këtij organi, të gjitha grupet e këshilltarëve kanë vlerësuar kontributin e politikanit kroat për pavarësimin e Kosovës.

Kryetari i Komunës së Prizrenit, Shaqir Totaj, ka theksuar se propozimi për ndarjen e këtij titulli ka ardhur nga shefi i grupit të këshilltarëve të Vetëvendosjes, Karanfil Haxhillari. Njëherësh, Mesiqin e ka përshkruar si përkrahës të fuqishëm të Kosovës.