Kosovë

Opozita e konsideron të paligjshme Rregulloren për subvencionimin e energjisë në Obiliq

 

Një dokument të tillë për subvencionimin e energjisë elektrike për banorët, Komuna e Obiliqit e kishte miratuar edhe në mandatin e kaluar, por atëherë ishte vlerësuar i kundërligjshëm nga niveli qendror. Opozita thotë se kjo çështje nuk është kompetencë e Kuvendit Komunal, por e Qeverisë dhe e ZRRE-së. Sipas partive opozitare, Komuna po e bën këtë veprim vetëm pse nuk po di si t’i shpenzojë mjetet. Komuna nuk ka kthyer përgjigje tash e 10 ditë

Opozita në Obiliq po e konsideron përzierje të kompetencave miratimin e Rregullores për subvencionimin e energjisë elektrike dhe caktimin e kuotës më të ulët për çmimin e energjisë në zonën e rrezikuar mjedisore.

Një rregullore të tillë, sipas opozitarëve, Kuvendi Komunal e kishte miratuar edhe në mandatin e kaluar, por ajo u kthye e kundërligjshme nga niveli qendror.