Kosovë

Projektet milionëshe në Shtime pa mbikëqyrje institucionale

 

Disa prej tyre, ani pse janë finalizuar brenda afateve kohore, kanë filluar të demolohen shkaku i cilësisë së dobët të punimeve. Kjo ka nxitur reagime nga ish-udhëheqësit e luftës së UÇK-së duke kritikuar institucionet lokale e ato qendrore për mosmbikëqyrje të punimeve

Zvarritja dhe cilësia e dobët e punimeve në disa projekte memoriale dhe komplekse në Komunën e Shtimes kanë nxitur një varg reagimesh nga shoqatat e dala nga lufta.

Ende pa u bërë një vit nga fillimi i punimeve në Kompleksin e Martirëve në fshatin Rancë, ato kanë nisur të demolohen. Për këtë projekt Agjencia për Menaxhimin e Komplekseve pati investuar rreth 30 mijë euro.