Kosovë

Opozita e akuzon qeverisjen e Totajt për mospunë në 100 ditët e para

 

Zotimi i dhënë gjatë fushatës parazgjedhore nga kryetari i Komunës së Prizrenit, Shaqir Totaj, për nënshkrimin e 50 vendimeve gjatë 100 ditëve të para të qeverisjes, sipas Lëvizjes Vetëvendosje, nuk është përmbushur. Por zyrtarët komunalë pohojnë se raporti i 100-ditëshit do të publikohet së shpejti dhe aty do të ofrohen përgjigjet për qëndrimet e opozitarëve.

Grupi i kuvendarëve të Lëvizjes Vetëvendosje në Prizren ka vlerësuar se kryetari Shaqir Totaj në 100 ditët e para të qeverisjes nuk e ka nënshkruar asnjërin prej 50 vendimeve, për të cilat ishte zotuar publikisht në fushatën parazgjedhore. Sipas tyre, mungesa e vendimmarrjes gjatë kësaj periudhe është “dëshmi e mospunës së Ekzekutivit komunal”.

Por kabineti i kryetarit Totaj i ka kundërshtuar akuzat e opozitarëve, duke theksuar se pushtetin e ka trashëguar “në gjendje të mjerueshme”, shkaku i qeverisjes anemike të Vetëvendosjes në Prizren.