Kosovë

Lipjanasve u kërkohet kompletimi i dokumenteve për të marrë pensionet nga Serbia

 

Shoqata e pensionistëve në Lipjan ka kërkuar nga të gjithë pensionistët e interesuar që t’i kompletojnë dokumentacionet për pensione kontributdhënëse nga Serbia. Sipas drejtuesve të kësaj shoqate, avokatët nga Beogradi kanë gjetur rrugët ligjore dhe po e realizojnë nxjerrjen e pensioneve të tyre

Shoqata e Pensionistëve në Lipjan ka iniciuar disa procedura për t’i nxjerrë kontributet e pensionistëve nga Serbia. Drejtuesit e kësaj shoqate u kanë kërkuar pensionistëve që t’i kompletojnë dokumentet për t’i realizuar të drejtat e tyre. Kjo shoqatë tashmë ka vendosur edhe njoftime nëpër shtyllat e rrugëve të Lipjanit, me qëllim që t’i informojë pensionistët se si duhet vepruar.

Në këto njoftime thuhet se kontributdhënësit, të cilëve u është mohuar e drejta e pensioneve nga Serbia, mund të kontaktojnë me një ndërmjetësueses për t’i plotësuar dokumentet për pensione.