Kosovë

Mërdhijnë nxënësit e Malishevës, orët nga 15 minuta

SHFMU "Ganimete Tërbeshi" në Malishevë ka dru edhe për 4 ditë ngrohje, ka probleme edhe me kaldajën joadekuate
 

Shkolla Fillore dhe e Mesme e Ulët “Sali Bytyçi” në Shkozë të Malishevës këtë të premte është detyruar të mbajë mësim me orar të reduktuar, për mungesë të lëndës djegëse. Vetëm 15 minuta ka zgjatur një orë mësimi dhe brenda ditës ka qenë e pamundur të bëhet furnizimi shkaku i motit të keq, kanë thënë për KOHËN në Drejtorinë Komunale të Arsimit në këtë komunë.

Kjo nuk është e vetmja shkollë në këtë komunë që ka probleme me furnizim me lëndë djegëse. Janë disa shkolla në situata të ngjashme. Drejtoresha e SHFMU “Ganimete Tërbeshi” në Astrazup, Afërditë Morina, ka thënë se në këtë shkollë ka dru për djegie vetëm edhe për 4 ditë. Kjo shkollë përveç mungesës së sasisë së mjaftueshme të druve, e ka problem që nga futja në objekt të ri, tash e 4 vjet kaldajën joadekuate për ngrohje. Morina ka treguar se ekspertët kanë konstatuar se kaldaja është e vogël dhe radiatorë ka pak në objekt.