Kosovë

Mungesa e ngrohjes pamundëson mësimin në gjimnazin “Shaban Hashani”

 

Një defekt në sistemin e ngrohjes qendrore ka bërë që të mërkurën t’i vendoset përkohësisht dryni objektit të gjimnazit “Shaban Hashani” në Ferizaj. Sipas zyrtarëve komunalë, problemi në shkollën ku vijojnë mësimin afro një mijë e 100 nxënës nuk mund të sanohet deri në javën e ardhshme dhe se i gjithë procesi mësimor është planifikuar të realizohet nëpërmjet platformës “online”.

Objekti i gjimnazit edhe gjatë vitit të kaluar shkollor është përballur me defekte në sistemin e ngrohjes. Drejtoresha e kësaj shkolle, Hajrije Nebihi, ka thënë se komuna duhet ta bën një zgjidhje sa më të shpejtë në mënyrë që nxënësit të rikthehen në shkollë.