1 perditesime
10:34

Betohet kryetari i ri i Gjilanit, Alban Hyseni

Në mbledhjen inauguruese të Kuvendit të ri Komunal të Komunës së Gjilanit, është betuar kryetari Alban Hyseni nga radhët e Lëvizjes Vetëvendosje.

Hyseni është betuar duke thënë se do t’i kryejë detyra do t’i ushtrojë kompetenca si kryetar me nder e besnikëri dhe në mënyrë të paanshme.

“Unë betohem që do t’i kryejë detyrat dhe do t’i ushtrojë kompetencat si kryetar i Komunës së Gjilanit me nder, besnikëri në mënyrë të paanshme, me ndërgjegje dhe në pajtim me ligjin në mënyrë që të sigurojë kushte për një jetë të qetë për gjithë”, u betua Hyseni.

Hyseni në raundin e dytë të zgjedhjeve të mbajtura më 14 nëntor, mposhti kundërkandidatin e tij nga Lidhja Demokratike e Kosovës, Lutfi Hazirin.

Në raundin e dytë të zgjedhjeve, Hyseni mori besimin e 21 mijë e 800 qytetarëve gjilanas apo 51.10% të votave. Kurse kundërkandidati i tij, Haziri mori 20 mijë e 865 vota apo 48.90%.

08:32

Alban Hyseni sot merr drejtimin e Komunës së Gjilanit

Sot do të bëhet pranim-dorëzimi i detyrës së kryetarit të Komunës së Gjilanit. Lutfi Haziri do t’ia dorëzojë mandatin e kryetarit të zgjedhur, Alban Hyseni.

Mbledhja inauguruese e Kuvendit të ri Komunal të Gjilanit do të mbahet në orën 10:00, ku edhe do të betohet kryetari dhe asamblistët e rinj.

Pas pranimit të detyrës së kryetarit, Hyseni në orën 15:00 do të bëjë homazhe te varrezat e dëshmorëve.

Hyseni në raundin e dytë të zgjedhjeve të mbajtura më 14 nëntor, mposhti kundërkandidatin e tij nga Lidhja Demokratike e Kosovës (LDK), Lutfi Hazirin.

Në raundin e dytë të zgjedhjeve, Hyseni mori besimin e 21 mijë e 800 qytetarëve gjilanas apo 51,10% të votave.

Kurse kundërkandidati i tij, Haziri mori 20 mijë e 865 vota apo 48.90%.

Hyseni deri dje ishte edhe deputet.

“Sot firmosa dokumentin e dorëheqjes nga pozita e deputetit. Ju faleminderit të gjithë kolegëve pa dallime partiake, për bashkëpunimin gjatë kësaj periudhe. Tani na presin detyra të reja dhe hapjen e një kapitulli të ri për Komunën e Gjilanit”, shkroi Hyseni në Facebook të mërkurën.