Kosovë

Ndahet pushteti ekzekutiv në Gjakovë

 

Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës dhe kryetari i Komunës së Gjakovës, Ardian Gjini, ndonëse nuk e kanë bërë publike, tashmë kanë arritur marrëveshje për ndarjen e pushtetit ekzekutiv me partnerët e koalicionit në nivelin lokal, PDK-në dhe PSHDK-në.

KOHA merr vesh nga burime të sigurta se AAK si parti fituese e zgjedhjeve do t'i udhëheqë 6 drejtori, ndërkaq PDK dhe PSHDK nga 3 drejtori. PDK e ka marrë edhe postin e kryesuesit të Kuvendit Komunal, në të cilin post është zgjedhur tashmë ish-kandidatja për kryetare të Gjakovës, Arbënesha Kuqi.