Kosovë

Subjektet politike rome pa vota të mjaftueshme për ulësen në Kuvendin e Prizrenit

 

Përfaqësues të caktuar politikë, që kanë qenë pjesë e kësaj gare, kanë pranuar zhgënjimin, pasi sipas tyre ky komunitet në mandatin e ri nuk do të ketë përfaqësim në organin vendimmarrës lokal.

Subjektet politike nga radhët e komunitetit rom, që kanë garuar në zgjedhjet komunale të tetorit në bazë të rezultateve preliminare nuk kanë arritur që të sigurojnë vota të mjaftueshme për përfaqësim në Kuvendin e Komunës së Prizrenit. Përfaqësues të caktuar politikë, që kanë qenë pjesë e kësaj gare, kanë pranuar zhgënjimin, pasi sipas tyre ky komunitet në mandatin e ri nuk do të ketë përfaqësim në organin vendimmarrës lokal.

“Pritjet tona prej fillimit kanë qenë më ndryshe, për arsye se kemi pasur një listë adekuate të kandidatëve për përfaqësimin e komunitetit rom në Kuvendin e Komunës së Prizrenit. Bazuar në kalkulimet tona fillestare, kjo që dukej e mundshme dhe terreni na ka lejuar me besua në këtë mundësi, pasi kemi parë një optimizëm dhe bashkëpunim të mirë”, ka thënë Sejnur Veshall, bartës i listës në Lëvizjen Përparimtare të Romëve të Kosovës (LPRK).