Kosovë

Kuvendi i Prizrenit nuk e miraton propozim-buxhetin për vitin 2022

 

Prizren, 13 tetor – Anëtarët e Kuvendit të Komunës së Prizrenit, të mërkurën, nuk e kanë miratuar propozim-buxhetin për vitin 2022 si dhe parashikimet për vitet 2023 dhe 2024. Në seancën e jashtëzakonshme, pas shumë polemikave ndërmjet anëtarëve të koalicionit qeverisës dhe opozitës, 15 kuvendarë kanë votuar në favor të miratimit të propozim-buxhetit, derisa 19 të tjerë kanë votuar kundër.

Para vënies në votim të këtij propozimi, drejtoresha e Financave, Leonora Çerreti ka bërë të ditur se buxheti i planifikuar për vitin 2022 është afër 50 milion euro, prej të cilave 16.5 milionë euro parashihen për kategorinë e investimeve kapitale. Sipas saj buxheti i planifikuar për vitin 2023 është afër 52 milionë euro, dhe mbi 54 milionë euro për vitin 2024.