Kosovë

Në Rahovec është vaksinuar mbi 60 për qind e popullatës, thonë zyrtarët shëndetësorë

Pamje nga Qendra e Vaksinimit në Rahovec, gjatë ditës së enjte
 

Qëllimi i Qeverisë së Kosovës për të vaksinuar brenda këtij viti 60 për qind të popullatës, në Komunën e Rahovecit thonë se është arritur tashmë. Koordinatori i Qendrës së Vaksinimit në Rahovec, Qazim Cana ka thënë të enjten për KOHËN se bazuar në shifrat që i ka nxjerrë para dy ditësh, në Komunën e Rahovecit janë vaksinuar 60.6 për qind e popullatës që është e lejuar të vaksinohet.

“Në pjesën profesionale vaksinimi i 51 për qind të popullatës llogaritet arritje e imunitetit kolektiv, ndërsa ne e kemi kaluar 60-përqindëshin dhe kjo është reflektuar me rënien e numrit të të infektuarve dhe stabilizimin e situatës me infeksionet me virusin COVID-19”, ka thënë Cana.