Kosovë

Mbi 70 për qind e stafit publik në Ferizaj vaksinohen pas kushtëzimeve

 

Pas 13 shtatorit, duke u bazuar në rekomandimet e Qeverisë së Kosovës për masat anti-COVID, asnjë zyrtar në institucione publike në Ferizaj nuk ka mundur të futet në institucione pa e paraqitur dëshminë e marrjes së vaksinës ose dëshminë e testit PCR, jo më të vjetër se 72 orë. Po ashtu kritere rreth kësaj çështjeje ka pasur edhe në ndërmarrjet publike, derisa punonjësit e tyre as 20 për qind nuk parën arritur të vaksinohen.

Drejtoresha për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale në Komunën e Ferizajt, Abetare Kurti-Maliqi, ka thënë se rreth 70 për qind e stafit tashmë janë vaksinuar, ndërkohë një pjesë tjetër i kanë paraqitur dëshmitë e termineve për vaksinim dhe një pjesë tjetër janë shtyrë për shkak të sëmundjeve të ndryshme.