Kosovë

Vreshtarët e Rahovecit s’gjejnë treg që do t’i kënaqte kërkesat e tyre

 

Vreshtarët e Rahovecit kanë rënë në hall me plasimin e produktit të tyre në treg. Avni Haxhimurati nga kjo komunë, që posedon afro katër hektarë vreshta, ka thënë se ka vjelë dhe ka shitur një sasi rrushi të tryezës, ndërkaq rrushi i verës ka filluar të teret, të humbë lëngun dhe peshën, ndërkohë që s’po ka zgjidhje tjera për dalje në treg.

“Sa më shumë që vonohet vjelja rrushi humb në peshë dhe ne dëmtohemi. S’kam ku ta dorëzoj, bodrumet një herë po e zgjedhin rrushin, jashtë Kosovës nuk ka shanse me dalë, më herët vinin disa nga Shqipëria merrnin me shumicë, tani nuk po vijnë, se di a i kanë ndalë a çka u bë”, ka numëruar ai problemet një bisedë me KOHËN.