Kosovë

Pastrohen dhjetëra deponi ilegale dhe inerte në Ferizaj

 

Pas kërkesave të qytetarëve, gjatë kohës së fundit, Kompania Rajonale për Menaxhimin e Mbeturinave “Pastërtia” në Ferizaj, ka pastruar dhjetëra deponi ilegale në disa lagje dhe lokalitete, përfshirë edhe deponi inerte.

Kjo kompani ka kërkuar nga qytetarët që ta respektojnë orarin për hedhjen e mbeturinave dhe mos t’i hedhin ato “vend e pa vend”. Ndërkohë gjatë sezonit veror pas ardhjes së mërgimtarëve në këtë kompani është dyfishuar edhe arkëtimi i të hyrave, ndërkohë menaxhmenti ka përmirësuar edhe sistemin e pagave për punëtorët, derisa muaj më parë punëtorët patën protestuar shkaku i pagave të ulëta.