Kosovë

Qytetarëve që dyshohet se janë të infektuar nuk u ofrohet shërbimi i vaksinimit

 

Me rekomandim të specialistëve, dhjetëra qytetarëve brenda një dite nuk u ofrohet shërbimi i vaksinimit në Lipjan për shkak se kanë simptoma të infektimit me koronavirus apo janë duke marrë terapi për të tjera probleme shëndetësore.

Izer Sinani, koordinator i Qendrës për Vaksinim në Lipjan, ka arsyetuar mosdhënien e vaksinës tek individ të caktuar me dyshimin se janë të infektuar me virus. Sipas tij, mjekët paraprakisht ia kontrollojnë temperaturën secilit pacient, pastaj e pyesin për gjendjen shëndetësore dhe gjendjen e familjarëve të tjerë.