Kosovë

Zjarret, situatë më e rënduar në Bjeshkët e Nemuna

 

Zjarret pyjore të nisura nga temperaturat e larta verore dhe dora e njeriut kanë vazhduar të përhapen edhe të mërkurën në malet e Bjeshkëve të Nemuna, qytetin e Therandës dhe në Komunën e Vitisë.

Zëdhënësi i Agjencisë së Menaxhimit të Emergjencave, Nehat Koqinaj, ka konfirmuar për KOHËN se flakët më të rrezikshme kanë kapluar Parkun Kombëtar në Pejë - Bjeshkët e Nemuna - ku momentalisht gjenden 6 ekipe emergjente dhe të zjarrfikësve.