Kosovë

Lladrovci sebep që pjesa më e madhe e Kryesisë së Drenasit të dalin me iniciativë qytetare

 

Partia Demokratike është tronditur në njërin nga dy bastionet e fundit që i kanë mbetur. Shumica e anëtarëve të Kryesisë së Degës së kësaj partie në Drenas do të garojnë me një iniciativë qytetare, pasi niveli qendror e shpërfilli kërkesën e tyre që Ramiz Lladrovci të mos rikandidohej për kryetar komune. Në qendër nuk folën për këtë zhvillim, e në Drenas thanë se gara ndaras është punë e kryer

Partia Demokratike (PDK) është çarë në palcë. Pjesa më e madhe e Kryesisë së Degës së kësaj partie në Drenas do të themelojë një iniciativë qytetare dhe do të garojnë me të në zgjedhjet lokale, pasi strukturat qendrore shpërfillën propozimin e Degës për kandidatin për kryetar komune.

Bekim Nika është nënkryetar dege. Ai tregon se përpjekja e fundit për një zgjidhje nuk dha rezultat, në një takim triorësh që Kryesia e Degës e pati të hënën me kryetarin e PDK-së, Memli Krasniqi, dhe me bashkëpunëtorë të tij.