Kosovë

Banorët e 4 fshatrave të Ferizajt ankohen se prej 30 ditësh nuk kanë ujë

 

Këshillat e fshatrave Lloshkobarë, Kosinë, Slivovë dhe Koshare të Komunës së Ferizajt sërish kanë adresuar kërkesë ndaj Kompanisë Rajonale të Ujësjellësit “Bifurkacioni” që t’i furnizojë këto lokalitete me ujë të pijshëm, derisa prej më shumë se një muaj është ndërprerë furnizimi.

Ata, ditë më parë i janë drejtuar edhe Prokurorisë Themelore në Ferizaj nëpërmjet një shkrese pas dyshimeve se zyrtarët e Kompanisë Rajonale të Ujësjellësit “Bifurkacioni” po e keqpërdorin rrjedhën e ujësjellësit për këto fshatra duke e drejtuar ujin e pijshëm në favor të bizneseve përgjatë rrugës në fshatin Muhoc. Si pasojë e kësaj, këto fshatra pretendojnë se prej kohësh kanë mbetur pa ujë.