Kosovë

Rikthehet furnizimi me ujë në Deçan, “Hidrodrini” apelon të mos pihet

 

Kompania Rajonale e Ujësjellësit në rajonin e Dukagjinit, “Hidrodrini” ka njoftuar se ka kthyer furnizimin me ujë të pijes në fshatrat e Deçanit, ku qytetarë të shumtë dyshohet se u helmuan. Megjithatë, kjo ndërmarrje ka apeluar që ky ujë të mos pihet.

Që nga e shtuna mbi 1500 qytetarë nga fshatrat Prejlep, Rastavicë, Irzniq, Gllogjan, Shaptej, Gramaqel, Baballoq, Ratishë dhe Jasiq i ri kanë kërkuar trajtim shëndetësor që nga e shtuna.