Kosovë

Edhe për katër vjet Peja vazhdon bashkëmenaxhimin e “Majave të Ballkanit”

 

Kryetari i Komunës së Pejës, Gazmend Muhaxheri, ka nënshkruar të martën marrëveshjen e re edhe për katër vjet tjera të bashkëpunimit me Komunën e Plavës, të Gucisë dhe të Qarkut të Shkodrës për të vazhduar menaxhimin e shtegut për ecje ndërkufitar “Majat e Ballkanit”, të njohur tashmë në mbarë botë si “Peaks of the Balkans”.

Projekti parasheh promovimin dhe përmirësimin e cilësisë së infrastrukturës përgjatë shtigjeve të ecjes, që shtrihen në bjeshkët e zonës të trekëndëshit kufitar Shqipëri - Kosovë - Mali i Zi dhe i cili përkrahet edhe nga organizata qeveritare gjermane për Bashkëpunim Ndërkombëtar-GIZ, Grupit të Përhershëm Rajonal i Punës për Zhvillimin Rural-SWG, si dhe të komunës së Pejë, Plavës, Gucisë dhe Qarkut të Shkodër, në fuqizimin e ofertës turistike rajonale.