Kosovë

Dështon projekti për ndërtimin e 260 shtëpive për komunitetin ashkali, 12 familje mbesin pa strehë

 

Dymbëdhjetë familje të komunitetit ashkali në Lipjan po ankohen se Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale prej dy vjetësh ua ka lënë në gjysmë ndërtimin e shtëpive për të cilat kjo ministri kishte nënshkruar marrëveshje edhe me Komunën e Lipjanit. Por deri tash këto familje ende nuk kanë marrë ndonjë përgjigje institucionale për ndërprerje të punimeve.

Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale prej më shumë se dy vjetësh ka dështuar ta përfundojë projektin për ndërtimin e 260 shtëpive për komunitetin ashkali në disa komuna.

Në Lipjan kjo çështje ka nxitur më së shumti reagime, derisa 12 familje nga ky komunitet po vazhdojnë të jetojnë me kushte të rënda ekonomike.