Kosovë

I blerë para dy vjetësh, mamografi në QKMF-në e Pejës mbetet i papërdorur

 

Në muajin shtator të vitit 2019, Komuna e Pejës kishte blerë mamografin për Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare (QKMF). Ky aparat, tepër i rëndësishëm për shëndetin e gjirit të femrës, i ka kushtuar arkës komunale 115 mijë euro me të gjitha pajisjet. Vetëm mamografi vetë është paguar me 100 mijë euro të taksapaguesve. Por, ai qe gati dy vjet ende nuk është futur në funksion dhe gjendet i “parkuar” në skaj të një dhome në QKMF.

Për mosfunksionalizmin e mamografit që nga koha kur është blerë e deri tash, drejtori i Shëndetësisë, Petrit Loci, është kritikuar edhe nga këshilltaret në Kuvendin e Komunal të Pejës. Një nga to, Mevlyde Idrizi, thotë se drejtori i Shëndetësisë, sidomos që nga janari i këtij viti, ka nisur të pohojë çdo ditë se mamografi do të lëshohet në përdorim “jo sot, e jo nesër...”